Dagen efter.

Ojojoj. Vilken kväll, eller natt kanske man ska säga. Jag är helt slut, har en blodig fot, hes röst och träningsvärk i hela kroppen. Det blev en utav sommarens bästa kvällar på Port Du Soleil igår, grym musik och jag, Christoffer och våra vänner bodde på dansgolvet hela natten lång. Har ni inte varit där i sommar så har ni missat något stort kan jag lova!

Nu har vi vaknat till liv här hemma och ska snart bege oss till Mormor för en efterlängtad lunch och hämta hem en älskad och saknad Viggo. <3

Hejsvejs!

Hej Bloggen!

Vi njuter verkligen av semestern hela lilla familjen, sitter knappt vid datorn och det är därför jag inte skrivit till er i veckan.
Vi har varit ute och badat, haft mysig grillkväll hemma hos oss, firat Viggo gammelmormor som fyllde 79 år, shoppat lite och besökt både Björkö och Kristianstad. Dessvärre så blev det ingen resa till Turkiet för mig och Sofia, för när vi skulle boka så fanns det bara en plats kvar och hur smidiga och smala (haha) vi än är så får vi inte plats i en flygstol...

Men istället har jag gjort något som jag längtat efter sååå länge... ;)







Monday.

Ikväll fixade Viggan sidbenan och vi styrde in mot staden för att äta grekiskt med Fam. Milsem. Vi hade en mysig kväll på en uteservering, barnen sov en stund och sen höll de oss sällskap innan det var dags att åka hem igen.

Vi köpte aldrig någon vagn igår, utan åkte och hämtade den från Blocket i Olofstorp idag istället. Den var helt ok för att vara 4 år gammal, blir perfekt på dagis och Viggo älskade den! Vi tog en tur på staden (och skämde över vår nya fula vagn), köpte en födelsedagspresent till min mormor som fyller år på onsdag samt mötte upp morfar, min bror och lille Wille på Heden för lite bus på lekplatsen.

Imorgon ska jag fixa naglarna kl 10, och så ska jag visa er vad jag fyndade för 80 kr på Zara idag. ;)

Hörs imorgon bloggisar!

Spontanitet.

Visst är det härligt med spontanitet?
På lördag åker jag och Sofia till Turkiet, igen! Vi lämnar vår barn och män här hemma (och dom var oroväckande positiva till förslaget?) för en veckas sol och bad, men också sömn (jag kommer sova minst 15 h/dag) och så ska jag plöja mig igenom en massa bra böcker!
Hem kommer det komma två bruna och utvilade mammor, härligt!



Pst...sa jag att det var all inclusive också? :P


I ur och skur.

Viggo ska snart börja på dagis, och eftersom det är ett Ur och Skur-dagis han börjar så sover alla barnen utomhus i sina vagnar. Just nu letar jag efter en "dagisvagn" som kan stå kvar där, det gör inget om den är begagnad bara den är i fint skick och tillräckligt stor och regäl så att den rymmer tjocka Viggan i overall, åkpåse och filtar. J
Jag hittade en Teutonia på Blocket, ingen skönhet direkt men den uppfyllde kraven iallafall. C kom nyss hem från Dalsland, så nu blir det först en sväng till barnbutikerna på Backaplan för att kolla om det inte finns någon ny, bra och billig vagn. Annars åker vi nog och köper den som jag hittade på blocket.

Trevlig söndag!

En ulladag.

Idag har jag, Josefin och Viggan varit på Ullared och trängts med resten av Sveriges befolkning. Varmt och skönt!
Nu ligger en supertrött Viggo i sin säng för sin skönhetssömn, har har varit jätteduktig idag och tycker det är så spännande att sitta i sin vagn och titta på folk, tills han somnade av utmattning. Jag fick köpte både det enda och andra, bland annat ett par riktigt fina gardiner till sovrummet. Bild på det kommer senare! Ikväll har vi hälsat på Emma, Mikael och Tyra i deras nya hus. Viggo har fått krypa av sig i trädgården och leka med sin lilla bästis!

Nu ska jag göra en storstädning här hemma, packa upp alla saker, tvätta och ta mig en låååång dusch. :)

Happy Friday.

Vi har haft en dag i solen jag och Viggo. Först med svärmor och min pappa på Lökebergstrand, sedan körde vi hem svärmor och Viggo stannade kvar med sin lilla övernattningsväska. Jag åkte hem för att duscha av mig all sand (vem uppfann sandstränder? endast fina att titta på...) och svida om. Tog bilen in till stan och Linné där jag och Josefin åt en god middag. Kvällen var underbar och vi åkte vidare till Smitten för ett skönt kvällsdopp.
Tack för ikväll fina vän, det kunde inte bli bättre!

Christoffer åkte tidigt imorse till Dalsland för att fiska med några vänner, så just nu är det väldigt tomt och tyst här hemma. Dessutom har han med sig kameran så jag fick tjuva lite bilder från Josefin istället.




Nu ska jag krypa ner i sängen, får mysa med vovvarna i min ensamhet. :)


Life is good.

Vi chillar på Port de Salamandervägen, röker cigarr och underhålls av en narr.


Jesper...

...den här bilden är till dig.


Nära hjärtat.

Hej kompis.

Vill visa dig mitt nya halsband.
C för Christoffer, V för Viggo och nyckeln är till mitt hjärta.



Just det, har bokat tid för en ny tatuering. Fulkomligt älskar mitt hjärta (som jag gjorde långt innan Gynning;) och nu vill jag ha Viggo skrivet på sidan av handleden.
Kursivt eller inte?


Nordens Ark och Lysekil.

Hemma kan man inte sitta och uggla, så vi packa in lilla familjen i bilen och mötte upp Fam. Björkman. Tillsammans åkte vi till Nordens Ark, och passande nog så hade vi solen med oss hela dagen. Tyvärr så var djuren lite blyga av sig, men vi fick se matningen av en pilgrimsfalk, spana in exotiska grodor och paddor samt kika på leopader och andra fyrbenta varelser.
Vi åkte vidare till Lysekil för ett supergod middag i hamnen och en promenad i den lilla staden. Sofia och jag blev allt lite besvikna, vi saknade mysiga små butiker á la Marstrand, så ingenting blev shoppat men vi är glada ändå. ;)

Nu har jag rensat 2 ton ogräs (jisses vad det växer nu!) och nu ska jag bara viiila i soffan hela kvällen ut.
Vad gör ni ikväll?


Vildhästarna var de tamaste på hela anläggningen.

Viggo och Thea ratde lunchen och fikade istället. "Alla sätt är bra sätt" sa dom i kör.

Man får aldrig vara ifred, men man vänjer sig snabbt.

Viggos nya smile gör honom nästan lika snygg som...

...som sin mor...

...eller kanske far?

Vi skålade för ett trots allt lyckad dag!

På väg hem stannade vi för ett AKUT toalettbesök och korvbrödsintag. Inga konstigheter.

Var är solen?

Sitter här i soffan och tjurar. Är grymt besviken på vädergudarna och dom som tror sig kunna spå vädret för idag är det minsann ingen sol på min himmel! Helt igenmulet och jag som hade sett fram emot en härlig dag på stranden.
Vad gör man när det är tråkigt väder? Idag har jag ingen aning.

Borta bra men hemma bäst.

Idag vaknade vi upp till ett regnigt Veddö. Eftersom det ska vara dåligt väder veckan ut så bestämde vi oss för att packa väskorna och åka hem mot Göteborg. Här hemma sken solen i eftermiddags, så det var nog ett bra beslut. ;)
Det blev en tur till Ikea och Polarn (fick med mig ett par dagisstövlar och en mössa till Viggan) och nu ikväll har vi kört hem mamma till Lerum. Nu myser vi i soffan med ett glas rosé och lite godis, ikväll visas min sommarfavorit Morden i Midsommer! Tantvarning?


Fina killar. <3


Inga ord är bra nog.



Jag älskar dig SÅÅÅ HÄÄÄR mycket, finaste finaste Viggo!


Ett dopp i det blå.





Idag har vi solat och badat, det är varmt i vattnet nu och man behöver inte springa upp på land längre. :)
Ikväll har vi firat ett spännande besked jag fick tidigare idag. Vi åkte in till Grebbestad och åt middag, strosade på bryggan och spanade på alla norska båtar i hamnen.
Jag hoppas verkligen på sol imorgon med, men nu blåser det upp och det verkar vara sämre väder påväg in med buller och brak.
Vad gör ni ikväll?


En smak av sommar.



Igår åt vi sommarens godaste middag! Till efterrätt åt vi innehållet ur dessa glas och det var en upplevelse kan jag lova. Det lilla glaset var till Viggo såklart, men jag tror han tyckte det var lite snålt... ;)


Solen kom.

Nu i eftermiddags sprack det upp och solen kom fram. Jag drog på mig träningskläderna och sprang runt naturreservatet på ön. Det är en speciell känsla att springa så nära naturen som man gör här, över berg och klippor, på stranden och genom fårhagar. Jag mötte korna på vägen, som lugn stod och mumsade och verkade undra varför jag hade så bråttom?
Önskar jag hade med min kameran så jag kunde visa er, det är så underbart vackert. Men det får bli en annan dag då jag går där i ett lugnare tempo. ;)

Jag avslutade löprundan med ett svalkande dopp nere vid bryggan och efteråt fikade jag och Viggo på trappen. Mysigt!


Dagen idag.

Det åskar och regnar och vi myser inomhus.


Viggo och mormor.


Dagen igår.

Viggo vaknade, tog på sig solhatten, grabbade krattan och mötte dagen vid köksingången.

Vi åt frukost i morgonsolen, det är där frukosten smakar som bäst.

Vi visade Viggo var smultronen växer, och han åt och åt...och åt.

Vi gick ner till stranden och jag gömde mig bakom en tidning för en stund.

Viggo provade på lite strandsurfing.

Havet är väldigt stort, tycker Viggo.


Kvällspromenad.

Vi har havet runt hörnet och kvällens promenad blev bland klippor, stenar och stränder. Dock inget kvällsdopp, kanske en annan kväll, vi har ingen brådska. ;)
Man behöver inte åka jorden runt för att njuta av en vacker solnedgång. Det finns inget finare än en svensk sommarkväll. Håller ni med mig?







Veddö.

Nu är vi framme på Veddö. Viggo har somnat gott i sin resesäng, grillen är tänd och och den kalla franska potatissalladen har Melwin nästan ätit upp när vi tittade bort ett kort ögonblick. Hundarna älskar att vara här, springa lösa och komma och gå som dom vill.
Vi njuter av olivbröd, tapenade och vin (fast jag dricker cider ;) och Christoffer har lovat följa med mig ikväll till klipporna för ett kvällsdopp.





Älska sommaren!


Nu drar vi!

Igår hämtade jag och Viggo upp mormor och åkte till Alingsås för lite shopping. På vägen hem åkte vi förbi Polarn där jag shoppade en ny röd dagisoverall till Viggan och mjukiskläder som antagligen kommer användas flitigt till hösten. Vad hade man gjort utan Polarn undrar jag, de är nog det enda barnklädesmärket som håller vad det lovar, tvätt efter tvätt!

Nu packar vi väskorna för fullt här hemma, och om någon timma sätter vi oss i bilen och åker mot Fjällbacka och paradiset Veddö. Solen skiner och havet glittrar och jag ser fram emot att bättra på solbrännan. ;)

Såklart hänger datorn med denna gång (samt uppkoppling ;) så vi hörs ikväll!


Semesterpaus.

Verkar som att min lilla blogg tagit en semestervecka. ;) Sedan vi hördes sist har vi njutit av sommarvärmen vid stranden, i vattnet, på stan och på höga klacker i fredagsnatten.
Viggo tog sitt första vingliga lilla steg idag, innan han ramlade på rumpan och undrar vad som hände!?
Äntligen är Viggo sig själv igen efter midsommarens otur, vår fina lilla solstråle! Han har lärt sig klappa i händerna (inte bara på knäna) och älskar när vi sjunger "Klappa händerna när du är riktigt glad" för nu kan han äntligen hänga med.


Viggos mormor tog en promenad när vi låg vi stranden en dag, och kom tillbaka efter en stund när hon trodde han somnat, ack så fel hon hade! Viggo har fått svårt att somna i vagnen och har tagit för vana att sitta och tyst kika ut istället...och så kan han sitta i evighet. ;)

Nu har vi storstädat sovrummet och jag längtar ner mellan de nytvättade lakanen med min nya Lantliv-tidning. :)
Hörs imorgon!

RSS 2.0