Frukt och temprament.

Hämtade hem min going lite tidigare från dagis idag så nu sitter vi här och äter lite frukt och pratar om dagen. Viggo säger nej till allt.

- Har du haft en bra dag?
- Nej.

- Är du glad?
- Nej.

- Vill du ha frukt?
- Nej.

Fröknarna på dagis säger att han är väldigt tempramentsfull och bestämt. Det måste han ha ärvt från någon avlägsen släkting.



Inte kan den här glada skiten bli arg? ;)


Morgonpiggt.

Idag vaknade både jag och Viggan innan alarmet, inte illa för två sjusovare. Nu ska vi äta lite frukost och sedan är det dags för dagis igen. Ska se om jag kan hämta honom lite tidigare idag, för egentligen vill jag inte lämna honom alls...vill bara pussa på den här goa pjamaskillen hela dagen. :)

Sytt och gjort.



En söt liten dyna till ett prinsessrum.

En matchande lampskärm som ska hänga ovanför ett litet bord.

En mysig åkpåse i härlig (fusk)päls, fint fleecefoder och romantisk spetskant.

Har man ingen flicka själv så får man njuta av att sy till andra små prinsessor. :)


Sydag.

Igår var jag borta från morgon till sen kväll. Dagens uppdrag var en tur till Skroten med Sofia för att inhandla fina tyger till lilla Thea, och sedan vidare hem till dem för att göra något av dagens inköp. Sofia hade beställt en åkpåse i romantisk stil och den blev SÅ fin, jag är riktigt nöjd själv. Den påminner om en stor Ester Elinora-sjal! Sydde även  en ny mössa och hansduk samt duk och stolsdyna till Theas lilla bord och stol.
Idag skiner solen men det är riktigt kallt ute! Jag lämnade av en påbyltad liten Viggo-korv på dagis och bytte åkpåse i hans sovvagn där. Den blev en vintervariant, den tjockaste jag har. Det blev ju så kallt så snabbt nu, hänger knappt med. Idag eftermiddag ska jag åka och köpa vinterskor till Viggan, innan dom tar slut i butikerna...

Burfångst.

Har rätt mkt i skolan just nu och desto mindre bloggning blir det. Men bättre lite än inget alls. :)
Dagarna går så  snabbt, helt plötsligt var klockan fem i fyra och jag fick springa til dagis och hämta min lille prins.
När vi kom hem så hörde jag hur han stånkade och frustade och hittar honom här...



... ihopvikt i Cleos lilla bur! Fick öppna luckan så han kunde klättra ut...




Inga konstigheter.


Härliga helg.

God kväll!
Hoppas ni haft en fin helg, det har jag! Har tagit lite ledigt från datorn och umgåtts med min lilla familj. Vi har tagit det ovanligt lugn och det var välbehövligt. Vi klämde in en tur till Ikea för att fylla på vaniljljusförrådet, lite shopping på Freeport, bevittnat en tragisk trafikolycka, haft en mysig spelkväll, fikabesökt vänner och familj och sett en massa Mad Men-avsnitt.
Trafikolyckan var en obehaglig syn då en bil precis hade voltat och låg på taket uppochner, mannen i förarsätet hängde blodig och medvetslös och jag var alldeles skakis timmarna efteråt. Kör nu försiktigt och tänkt på att en olycka kan ske så snabbt!

Nu fortsätter vi helgen i samma anda, mys i soffan med ett nytt avsnitt av Ensam mamma söker. :)


En ny Viggo-bil.

Härligt med fredag och sovmorgon! Vi sov till halv elva idag, det mina vänner, det är LYX!
Både jag och Viggan känner oss bättre idag och det känns väldigt skönt, hade inte varit roligt att ligga nerbäddad hela helgen.
Viggo älskar ju bilar, man hittar honom alltid med en bil i handen och han kör den mot väggar, bord och golv. Tidigare i veckan bestämde jag och Christoffer att Viggo ska få välja en ny bil i leksaksaffären, för ska sanningen fram så har vi aldrig köpt någon leksak till honom. Nu är det ju inte så att han saknar leksaker, men lite variation och förnyelse har ju ingen dött av. 
Jag tror inte Viggo inser vilken stor dag det är idag, kanske kommer vi hem med en docka istället. ;)


Viggan bland bilar och bröte.


Åhnej.

Sjukstuga it is. Det är inte bara Viggan som är sjuk, jag mår som en påse hundskit. Samma sekund som jag skickade in min inlämningsuppsats så brakade det loss. Tråkigt att tråkigheterna aldrig tycks ta slut... Nu ska jag mysa ner mig i soffan och se om jag kan pilla i mig mannens hemgjorda pizza.
Imorgon är en ny dag, en förhoppningvis frisk dag.


Pluggdag.

Jag och Viggan går fortfarande runt i morgonrock och pjamas för NU först kan dagen starta. Jag har suttit och skrivit på min uppsats hela dagen och Christoffer kom hem i förmiddags för att ta Viggan men har mest suttit och slitit sitt hår över jobbgrejer så ingen av oss har väl varit speciellt roliga föräldrar. Men Viggo har varit febrig och mest skrotat runt här hemma och sovit ett par gånger, så honom har det nog inte gått någon nöd på.
Men äntligen är uppsatsen inlämnad, C har stängt av sin dator och vi alla ska ut på en liten promenad för frisk luft och mathandling.

Hejsålänge!

Sture är inte kräsen.

Folk säger att katter är kräsna, när det gäller Sture (ja, han har äntligen fått ett namn) så har dom fel, för den här lilla katten äter allt. Han är väldigt sällskaplig och hungrig, som ni kan se. Idag delade han och Viggo på kvällsgröten, och det slutade med att de hade gröt i pälsen båda två.




Vabbledig istället för mammaledig.

Idag har vi fått besök av Viggos kompis Lilly och hennes mamma. Vi tog en promenix och kikade i affärer och åt en lunch på Moodys. Som tur var kom vi dit i rätt tid, för efter oss strömmade Kungälvs föräldralediga mammor in med sina vagnar och små bebisar och slogs om sittplatser och barnstolar. 
Det känns konstigt att inte vara just mammaledig längre, vi med de lite större barnen fick hetsa i oss både lunch och kaffe, till skillnad från de andra som kan dricka kaffe och amma i evigheter. Var tid har sin tjusning! :)
 Viggan matvägrade iallafall, inte ens russin fick han ner, så jag tror han har lite ont i munnen fortfarande och det märks på hans humör.
I en barnbutik hittade jag en overall till Viggan som jag la undan. Den var tunn och lätt och tydligen har Didriksson blivit bättre placerad i tester än tex. Reima. Så upp till bevis! :) Fyndade ju en på Ullared för 300 kr och tänker ha den som en extraoverall att byta med, tror man behöver en på dagis och en hemma. 


Mitt fina Ullaredsfynd!


Dagens Liten.




Jeans HM, Piké Gant och skor Lacoste.
Måste tipsa om dessa jeans med mjuk mudd i midjan, snygg tvätt och tufft häng.
149 kr om jag inte minns fel, bra pris och mer ska det inte behöva kosta.


Hösten är här, med blåsor.

Viggan har fått höstblåsor, det räckte tydligen inte med feber och snor. Igårkväll blev hans tunga helt knottrig och han vägrade äta, dricka eller ta napp. Vi la nappen i frysen, gav nyponsoppa och försökte få i honom både det ena och det andra men han skrek helt förtvivlat och panikartat, i flera timmar.
Så det har varit en vaken natt, han slutade skrika vid 3 tror jag, men somnade inte förän vid 5, halv 6...
Nu ska vi traska iväg till vårdcentralen då varken Alvedon eller Ipren hjälper som smärtlindring.


Page.

Jag blir så trött på mig själv. Varje gång jag har klippt mig, oavsett om det handlar om 1 cm, så får jag ångest. Jag vill spara ut mitt hår så det blir låååångt och så jag slipper förlängning. Nu har jag inget extra hår i, utan känner mig rätt nöjd med längden. Äntligen lite längd på håret liksom. Men längre ska det bli.
 Eller?
Ja, de senaste veckorna så har jag suktat efter page. Så snyggt och cleant. Jag klippte en kortare page för några år sedan och det var riktigt snyggt men inte lika praktiskt för mig med lockigt hår, även om jag är van att föna och platta. Efter det så lovade jag mig själv, att aldrig aldrig aldrig klippa mig mer än vad som behövs, för jag vet att jag ångrar mig.
Att klippa sig nu är som att starta om på ruta 1, jag vet inte vad jag ska göra, hjälp!

Livet är svårt ibland, riktigt svårt.


Dagens Liten.

Har lagt upp en ny kategori här i bloggen där jag kommer lägga upp lite bilder på Viggan.
Dagens Liten heter den och här har ni honom:





Tights PoP, Tröja Zara.


Som hund och katt.

Vår lille katt går fortfarande runt namnlös, att det ska vara så svårt med pojknamn. Cleo har fullt upp med att hålla koll på vad han gör och vart han är. Hon har ju träffat katter innan men inte så här små, och dessutom inte i vårt hem. I morse sov dom ihop i vår säng och det är ett gott tecken trots att hon vakar som ett lejon över sin egen säng och sina tuggben.
Viggo älskar den lille pälsbollen, de leker tittut med gardinerna och när vi håller i kattungen så får Viggo känna på den mjuka pälsen och då säger han Naaaw och så gosar han ner ansiktet så pälsen blir alldeles snorig och tuffsig.
Jag tycker det är viktigt att barn växer upp med djur. De får lära sig att ta hand om, vara rädd om och visa hänsyn till andra och inte bara se till sitt eget bästa. Dessutom har det visat sig att barn som är uppvuxna med djur löper mindre risk för allergier, vilket bara är ett plus i kanten.

 
Lillen i mitt knä igårkväll.

Nu ska jag klä på min hesa kråka för ett litet besök på lekplatsen och därefter Maxi, dags att fylla på kylskåpet för både stora och små. :)


En hes kråka.

Viggan kraxar som en hes kråka och rösten är nästan påväg att försvinna. Hur gör man? Kan ju knappast hälla i honom varmt honungsvatten eller halstabletter. :P Passande nog är det studiedag på dagis så han skulle ändå varit hemma men jag antar att det blir en extradag också. Jag har massa sidor kvar att läsa så jag får hoppas på att Viggo tar en lååång nap så jag får lite gjort. :)

Angående valet igår så känns det både skrämmande och overkligt att SD kom in som vågmästare. Att ett rasistiskt parti får inflytande över politiken och kommer att ta beslut om våra barns framtid känns som ett stort steg i fel riktning.


Vaka.

Vilken mysig helg vi haft! Igår träffade jag mina härliga vänner på Casino Cosmopol, vi åt en god medelhavsbuffé, pratade politik och kärlek och sedan spelade vi på de enarmande banditerna en stund. :)
Idag har vi röstat, ätit lunch hos Viggos farmor och farfar och sedan åkte jag och Viggan till Landvetter för att hämta hem Viggos mormor som varit i Rom. Vi har även myst och busat med vår nya familjemedlem i helgen. Han har inte fått något namn än då fantasin tycks tryta hos oss men imorgon måste vi bestämma oss.

Viggan har haft feber till och från och nu under kvällen har den gått upp litegrann så det blir inte bara Valvaka utan även Barnvaka ikväll. ;)


Utökat.

Låt mig presentera vår nya familjemedlem!


Hunger och feber.

Idag vaknade jag vrålhungrig men fick snällt lägga band på mig själv och fokusera på självsvält. Yes, för kl 13 är det jag och mina fina vänner som kastar oss över Casinots brunchbuffé och då ska man inte vara mätt!

Viggan springer runt här och piper med Cleos gummigris. Han vaknade med feber idag så vi får se hur det utvecklar sig under dagen. Jag som vanligtvis inte är någon hönsmamma känner mig lite orolig så fort han har feber nu med tanke på de sista månadernas kramper. Gillar inte att lämna honom ifall det skulle hända något men såklart har han det bra med sin pappa när jag är iväg ett par timmar.

Hejsvejs!


Pusskalas och fredagsscones.



Vi har haft en stort puss- och buskalas här under kvällsmaten, Viggan har varit som en solstråle hela dagen och det är härligt att se honom lycklig! Han bara skrattar, kramas och myser och mitt hjärta slår för denna lilla varelse. Ikväll har han suttit i sin leksakslåda och lekt i över en timma, det är väl typiskt barn nr. 1 att kunna sysselsätta sig själv bra tänker jag. Syskon har ju alltid varandra och barn nr 2. har ju en lekkompis redan vid födseln. ;)

Nu ska jag och C titta på ett till avsnitt av Mad Men och sedan är det dags att knåda sconesdegen för ikväll blir det en spontan thé- och sconeskväll med Peter och Sofia. Och Idol såklart!

Trevlig fredagskväll önskar jag dig!


Ledig fredag.

Regnet hänger i luften och vi har en mysig morgon alla tre, C är pappaledig och det innebär en ledig dag för Viggan och...lite ledigt för mig med. ;) Vi har inga direkta planer idag, ska en sväng till Allum och prova vinterskor till Viggan (några tips?), annars blir det lugnt. Nu ska jag pussa min lille prins och fixa frukost!

Jo just det, till er med barn! Varje morgon har Viggos blöja läckt kiss och det är tröttsamt. Han har en stor storlek från Libero som borde klara av mycket vätska, men tydligen inte tillräckligt. Har ni samma problem? Jag hoppas det blir bättre nu när han inte får sin kvällsvälling, annars hoppas jag på de nya Pampersblöjorna som jag ska testa genom Buzzador.


 
Ha en fin dag!

Kvällsvälling, ett minne blott.

Ikväll provar vi att bombadera (nej, en portion blev det iallafall) Viggans lilla mage med gröt för att slippa ge honom välling. Tänkte nämligen försöka sluta med vällingen på kvällen, eftersom man ska borsta tänderna efteråt och då brukar Viggo i regel redan somnat. Men nu ligger han därinne och myser med nappen och snutten så detta verkar ju går riktigt bra. Tänker inte sluta med vällingen helt, han älskar ju sin flaska! Men går det så kommer han bara få den på morgonen och det är bra nog tycker jag.

Älskade Viggan med ögon man kan drunkna i och en frisyr designad av Farbror Barbro himself.


En uppmaning.

Ni är så dåliga på att kommentera!
Vem är du och vad gör du härinne? Jag ser dig men ändå inte.
Skriv en rad vettja! :)


En ny lycka.

Godmorgon i stugan!
Solen skiner idag och det gör även mitt och Viggans humör, tänkt vad lite fint väder kan göra! :) Viggo startade dagen med ett stort lass på toaletten idag igen, sånt gör mig glad. Man liksom ändrar uppfattning om lycka när man får barn.
 
Då: Att hitta den perfekta klänningen inför helgen.
Nu: Det är REA på Polarn.

Då: Den 25:e varje månad.
Nu: Den 20:e varje månad.

: En stor Mojito på Excet.
Nu: Att vällingen inte klumpar sig.

Då: Att hitta en fin BH.
Nu: Att hitta sina bröst.

Då: Brunch på stan.
Nu: Viggo skiter på dass.

Nu ska jag återgå till min tjocka bok psykologibok, bara 731 sidor kvar.


Konsekvenser i livet.

Viggo hade inte sovit någon middag på dagis idag utan hade istället legat och kuttrat och skrattat i sin vagn.
Saker och ting får konsekvenser kan man säga.
Konsekvenserna av att Viggo inte sover middag på dagis ser ut så här...



...resten av dagen.


Resereporter för en vecka.

Jag tävlar hos Solresor om att få bli deras resereporter för en vecka.

Mitt drömresemål just nu är en härlig lyxresa till Dubai och det här underbara hotellet, Hotell Crowne Plaza.

Håll nu tummarna för mig mina vänner! :)


Viggan - 1 kg lättare?

Har läst introduktionen till psykologin nu i förmiddags och känner mig glad över att jag valt rätt. Intressanta ämnen och spännande kunskap, ser verkligen fram emot att studera och lära mig en massa nytt. :)

Dagen började bra med ett lyckat besök av Viggo på toaletten. Nuförtiden reser han sig upp från pottan och vill hellre leka med den än att sitta på den som han så duktigt gjorde tidigare. För någon månad sedan köpte jag en barnsits som man sätter på toaletten, men han har inte velat sitta kvar där uppe på "tronen" utan krängt och kravlat ner istället. Imorse satt han som ett litet ljus och "borstade" sina tänder och helt plötsligt hände det och Viggan blev både glad och nöjd och 1 kg lättare. ;)

Nu ska jag baka en plommonpaj och sen får jag återgå till böckerna innan det är dags att hämta hem min prins, och då blir det pusskalas för idag längtar jag lite extra efter honom!


Fina prinsen på lekplatsen förra veckan.


Otrött.

Ikväll har ett piggt monster tagit över Viggans lilla kropp. Han låg och tjattrade i sin säng i 40 minuter, innan han fick komma upp och springa av sig lite till. Det är en svettig pjamaskille som flänger runt här, drar fram alla leksaker och gosar med Cleo (mot hennes vilja). Dags för en flaska välling och kvällens sista godnattpuss.




Älsklings-Viggan <3


Morgonregn.

Regnet öste ner när vi skulle gå till dagis, jag packade ner en gosig Viggo i vagnen och lovade honom att han skulle slippa detta hemska ruskväder. När vi kom fram så sprang alla barnen runt i regnkläder och hoppade i pölar, så det var bara att byta kläder på Viggan och släppa ut honom också. Han fick inviga sin nya sydvest och regnoverallt och han såg väldigt lycklig ut när jag vinkade hejdå. :)
Viggos dagis har som motto att alltid vara ute minst 2 timmar varje dag, oavsett väder. Alla barnen sover utomhus i sina vagnar året om och det känns väldigt bra med tanke på alla dagisbaciller. :)


Till vintern.

Håll dig varm för endast 299 kr.
Som hittat!


Från Hm såklart. :)


Härliga måndag!

En ny dag, ny vecka och nya tag. Det gillas! Viggo sov så gott imorse, hade inte hjärta att väcka honom men till slut blev jag tvungen och vi blev lite sena till dagis. Men vad gör det om 100 år? :)
Nu ska jag på en föreläsning och sen hoppas jag kunna träffa Tina och äta lunch, innan det är dags att återgå till skolböckarna för att sedan hämta hem Viggan från dagis igen. Jag har att göra med andra ord. :)


En dag på Liseberg.

Vilken dag vi haft! Viggan älskade Liseberg, åkte karusell tills han blev snurrig , var på kaninshow, provade på ponnyridning och kramade kaniner. Vi spelade för en mindre förmögenhet men vann ingenting, det var väl lika bra det med tanke på vikten. ;) Jag och C åkte både Balder och Kanonen och jädrar vad jag skrek! 
Viggo hälsade på hemma hos kaninerna, han kramade, gosade och myste med de stackars kaninerna tills de blev helt slitna i pälsen. ;) Vi fick locka honom därifrån och men han återvände till den mysiga kaninfamnen gång på gång. Så härlig att se min lilla prins, så kärleksfull och nyfiken på allt!








En bättre dag.

Gårdagen var ingen bra dag trots allt. Jag spenderade den i soffan med en filt över huvudet i stort sätt. Men idag är en bättre dag och jag och min lilla familj ska faktiskt besöka Liseberg. Jag vet, vädret är inte optimalt men det är väl klart att Viggan ska få åka karusell innan de stänger för säsongen. Javisst!

Hörs sen!

Blankens är bäst.

Ojojoj, undra om inte Me&I borde överlåta all design till Cecilia Blankens även i fortsättningen. Så här fina kläder har dom aldrig haft, vilket uppsving!
Viggo (eller jag?) vill ha allt, helst igår!




När jag ändå drömmer mig bort, borde dom inte sänka priset lite också? ;)


Sconesmorgon.



Nu har i ätit en god frukost men jag kan väl konstatera att scones inte hjälper mot bakfylla. C ligger i soffan som en strandad val och är knappt kontaktbar. Vill hitta på något skoj idag men har idétorka. Hjälp!


Sovmorgon.

God morgon härliga lördag!

Viggo bjöd oss på en liten sovmorgon idag och ingen är gladare än jag. Möjligen Christoffer som fortfarande sover, igårkväll var han på VM i motorcross på Ullevi och "enda" bussen hem gick klockan 2 enligt honom och hans kompanjon. ;) Jag och Viggo hade besök av Josefin och Susanna och när Viggo hade somnat så tittade vi på gamla bilder och filmer från "tiden innan Viggan" och jisses, jag skrattade så jag grät! Vilka minnen!

Nu ska jag baka lite scones och bjuda min killar på, en bra start på en bra dag!


Nytt från Pomp Delux.

Åh, idag packade jag upp Viggans nya kläder från Pomp Delux och blev mer än nöjd!
Det svåraste var att klä på och fota illbattingen, han sprang runt som en vessla så Christoffer satte honom på köksbordet och där stod han paralyserad, för en sekund iallafall. :)




Fredag.

Så, nu har jag pluggat klart för idag och det är skönt att ha skrivit klart allt, för först  kan dagen starta. :)

Btw så hörde jag ett glatt kvitter från Viggo imorse, tittade på klockan och höll på att svimma. Klockan var 5! Vem är du som tagit över Viggans lilla kropp och gjort honom till ett morgonpiggt monster? Stoppade in en napp och sen sov vi till nio, mycket bättre enligt mig.

Dags att byta morgonrocken mot något anständigt för nu ska vi snart iväg till tandläkaren med Viggan.
Jag har sagt: Gapa!
Viggan säger: Nejnejneej.
Det blir nog lätt. ;)

Hejsvejs!


Klippa, nåla, sy.

Jag fick knåpat ihop ett (ännu väldigt ostruket!!!) kuddfodral i härligt linne och ett par nya jeans till Viggan.
Känner mig lite ringrostig efter en lång sommarsemester från symaskinen men nu är jag laddad och har en hel lista på saker jag vill förverkliga i höstrusket! :)




Rastlös.

Det kliar i fingrarna och jag vill göra någonting nu, nu, NU! Har både bakat bröd och muffins, läst ett jättetråkigt PM, städat och tvättat idag men det räcker inte. Funderar på att ta fram symaskinen och knåpa ihop något... Hemmafruproblem I know. ;)

Bamsekram.

Vid hämtningen på dagis idag fick jag en stor kram av min lille skatt, en sån kram som man kan leva länge på. Det är skönt att han trivs så bra på dagiset som han gör, han skiner upp som en sol när vi kommer dit på morgonen och är glad när jag vinkar hejdå. Imorse kom det fram en liten kille och gav Viggo en jättekram och sånt är ju så härligt att se!


Morgonmys.

Ibland när ingen ser, så äter vi frukost i soffan jag och Viggo. Som idag tillexempel.
Nu ska vi snart klä om och bege oss mot dagis. Jag saknar honom redan min lilla plutt. <3


Playdate.

Vi tog en tur till Kållered och hälsade på Viggans kompis Lilly en stund. Viggo älskar att hälsa på hos andra, det första han gör är att dyka rakt ner i leksakslådan för att snabba upp den tuffaste leksaksbilen som han sen håller hårt i tills det är dags att gå hem igen. Han verkar även ha lyckats få tag i deras katt vilket resulterat i en massa klösmärken på armarna och ett litet plåster på handen. :)


Viggan var en tuffing i Mc-tights Lindex, t-shirt Molo och fleece Molo samt en bil, såklart. ;)


Lilla Lilly med stoneface.

Med oss hem på middag följde Josefin. Viggan visade sina bästa sidor genom att gallskrika i duschen och spotta päron. :) Vet att jag ofta skriver det men gud så lycklig jag är som har så underbara vänner, men jag tänker inte sluta tjata om det för jag vet inte vad jag hade gjort utan er och ni ska veta att ni är väldigt betydelsefulla för mig! Tack Krypis för blommorna och dina ord idag, det gick rakt in i hjärtat. <3


Pigga Viggan.

Ännu en morgon med start kl 7 här hos oss. Viggo är ta i trä, feberfri och jag hoppas det håller sig så, han är pigg och glad och kör brottningsmatch med hela inredningen hör hemma. Det är ett gott tecken!


Vovv.

När Viggo var sjuk så fick han en söt liten hund av sin snälla Mormor.
Den har fyra små hjul, som går att ta loss, och ett litet koppel som han kan dra i.
Han går runt med den här hemma och när man frågor honom vad vovven säger, så hör man: Voovovovo!


Tänd ett ljus.

Måste tipsa om ett ljus jag fick av Sofia förra veckan. Det är köpt här och är lika vackert som det doftar ljuvligt!
Tack snälla du, det är dom små sakerna i vardagen som sätter guldkant på livet.


Feber.

Dagis ringde strax innan hämtning och sa att Viggo har feber, typiskt! Inte så mycket, 38,2 men eftersom vi har stränga restrektioner från Viggos läkare så skall dagispersonalen ge honom en alvedon vid 38 grader, klä av honom, öppna ett fönster och ringa oss direkt, som förebyggande för de kramper han tidigare haft. På dagis finns en lång lista om vad som skall göras och när, om Viggo får feber och skulle han få kramper så skall de ge honom Stesolid och ringa ambulansen direkt. Nervöst både för dagispersonalen och för oss, vi kan ju bara lita på att de gör sitt jobb och det som behövs i en akut situation, men det tvivlar jag inte på. :)

Viggo är iallafall pigg och feberfri nu, men han blir hemma imorgon också och det passade ju bra eftersom jag inte har någon föreläsning då.


En mätt och glad Gustav Vasa, med magen full av Pappa C:s goda middag!


Nu är jag här igen.

Dagis, plugg och jobb har dragigt igång på riktigt denna veckan, men även om det ekar tomt här inne så har jag inte glömt min lilla blogg.
Uppdatering kommer lite senare, nu ska jag återgå till böckerna.

Hittade den här inne hos Gizmolinas och den är både fin och tänkvärd...

...och får mig att tänka på alla mina fina vänner, är så glad att jag har er!


Dagisrutiner.

Då det inte blev något bloggande i fredags så berättade jag ju inte för er att Viggo fick vara på dagis 9-2, utan oss. Det hade gått jättebra och han hade bara snällt "hängt" med de andra på avdelningen och varit nöjd med livet.
Vi startar terminen med en mjukstart denna veckan, då han bara behöver gå 9-14 för att sedan avancera till 9-16. C får åka tidigare från jobbet för att hämta, så jag kan plugga i lugn och ro. :)


Sköna söndag.

Nu står kaffet och puttrar, förhoppningsvis kan det pigga upp en morgontrött mamma. Viggan har en ny dygnsrutin, han somnar kl. 19.00 prick och sover som den bebis han är till kl. 08.00 ungefär. Sen sover han middag drygt en timma efter lunch. Vår långa härliga sovmornar är ett minne blott...

Ikväll ska vi på bio med våra vänner och Viggo ska vara hos sin favoritmormor. Innan dess blir det långpromed och plugg, men först en lång frukost. :)


Min favoritbild på två favoriter! <3


Familjeshopping i Lycke.

Nu har vi landat i soffan efter en lång dag! Viggo väckte oss med ett kvittrande ljud halv 7 imorse, det är inte ok kan jag säga er. Jag var så trött så mina ögon gick i kors och tillråga på allt så vaknade jag med en hemsk huvudvärk. Hoppas på en något tröttare son imorgon... ;)

Efter lunch åkte vi ut till Fam. A/A för att gå på Pomp Deluxe party! Vi mammor shoppade loss av höstens nyheter och under tiden tände killarna grillen och lekte med barnen i trädgården. Jag beställde både byxor, tröja och mössa och lääängtar tills jag får gå och hämta ut mitt paket. Efter shoppingen blev det grillning och ännu mer lek för de små. Det var en trött Viggo som somnade i sin säng när vi kom hem ikväll. :)
Tack fina vänner för en jättemysig dag!


Bla. den här fina tröjan väntar jag på!


Den som väntar på något gott...

Viggo fick vänta lite extra länge på sin lunch idag, då jag i sista sekund fick för mig att slänga ihop en tjockpannkaka. Han satt och åt en banan sålänge, så det verkade inte gå någon nöd på honom. :)





Det är inte varje dag man får sylt till lunchen! Och inte vilken sylt som helst, utan Morfars hemmagjorda björnbärsylt. :)


Välkommen...

...hem till mig fina tunika.


H&M


Efterlyses.

Jag efterlyser hårspännen i svart, blått eller grönt!
Varför görs alla barnhårspännen bara i rosa med hjärtan och dyl. på? Ibland sätter jag upp håret på Viggo, då han är en svettig kille med en relativt lång man. Och nej, jag tänker inte klippa honom mer än att toppa. För små kortklippa pojkar ser ut som små militärer och det finns inget värre.



Idag när vi är hemma och leker, så ser Viggo ut såhär. De svarta med hjärtan var det "manligaste" jag hittat, haha!


Höst i luften.




Vi är fast i olyckans klor.

Oturen vill inte riktigt släppa sitt grepp om oss än. Vi blev hemskickade från någonting som började som en riktigt lyckad inskolningsdag, just pga någonting som såg ut som svinkoppor på Viggans lilla läpp. Suck. Det gjorde riktigt ont i mammahjärtat när jag fick ta Viggo i handen och lämna dagis efter 15 minuter. Han var ju så glad när vi kom dit, stod och skrattade och bankade på glasrutan i "hallen" och sken upp som en sol när han såg sina nya kompisar. 
Efter ett läkarbesök på Vårdcentralen så har vi nu fått lite salva att kleta på i ett par dagar, men något mer dagisbesök verkar det inte bli denna veckan.
Huvudsaken är iallafall att Viggo är pigg och glad, och det är han ju! Så nu får vi sysselsätta oss själva veckan ut och ladda inför måndagen och en ny lyckad inskolningsvecka.

Vi hörs imorgon med nya krafter, för nu går jag och drar något gammalt över mig. Adios,

RSS 2.0